Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/8/a/8a7d0c67-b3c4-4a31-b87d-61c464593d7e/lavana.sk/web/wp-content/plugins/unyson/framework/includes/option-types/typography-v2/class-fw-option-type-typography-v2.php on line 148
Špargľa v kuracom stejku s bazalkovou ryžou - LaVaNa.sk

Špargľa v kuracom stejku s bazalkovou ryžou

Na svete je zaregistrovaných viac ako 300 druhov špargle. Táto rastlina je, okrem hojného využívania v kuchyni, považovaná za skvelé afrodiziakum. Okrem veľkého množstva dobrých vlastností taktiež zvyšuje libido, zlepšuje mužskú aj ženskú plodnosť a je ideálnou súčasťou chudnúceho jedálnička. Ak svoje kuchárska umenie spojíte s čerstvou bazalkou, svojej drahej polovičke naservírujete afrodiziakálnu „bombu“.

Ingrediencie na 2 porcie:

  • 1x balíček Slim Pasta ryže bez nálevu,
  • 2x kurací prsný rezeň,
  • 6 kúskov zelenej špargle,
  • soľ, čierne korenie,
  • korenie podľa chuti,
  • olivový olej,
  • čerstvá alebo sušená bazalka.

Ako na to

Kuracie prsné rezne dôkladne naklepte, nech sú čo najtenšie a posypte obľúbeným korením a soľou. Nezabudnite čierne korenie. Umyte stonky zelenej špargle a povarte asi 3 minúty vo vriacej osolenej vode. Do plátkov kuracích rezňov zabaľte uvarenú špargľu, mäso spojte povrázkom a potrite olivovým olejom. Následne prudko orestujte na panvici a potom dopečte v rúre predhriatej na 180°C. Počas pečenia prepláchnite ryžu pod tečúcou vodou, osoľte a zohrejte na panvici. Premiešajte s nadrobno nakrájanou alebo sušenou bazalkou, ktorá dodá ryži vôňu a chuť.

ZDROJ: Monika Mičúchová

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
LifeStyle