Špargľa v kuracom stejku s bazalkovou ryžou

Na svete je zaregistrovaných viac ako 300 druhov špargle. Táto rastlina je, okrem hojného využívania v kuchyni, považovaná za skvelé afrodiziakum. Okrem veľkého množstva dobrých vlastností taktiež zvyšuje libido, zlepšuje mužskú aj ženskú plodnosť a je ideálnou súčasťou chudnúceho jedálnička. Ak svoje kuchárska umenie spojíte s čerstvou bazalkou, svojej drahej polovičke naservírujete afrodiziakálnu „bombu“.

Ingrediencie na 2 porcie:

  • 1x balíček Slim Pasta ryže bez nálevu,
  • 2x kurací prsný rezeň,
  • 6 kúskov zelenej špargle,
  • soľ, čierne korenie,
  • korenie podľa chuti,
  • olivový olej,
  • čerstvá alebo sušená bazalka.

Ako na to

Kuracie prsné rezne dôkladne naklepte, nech sú čo najtenšie a posypte obľúbeným korením a soľou. Nezabudnite čierne korenie. Umyte stonky zelenej špargle a povarte asi 3 minúty vo vriacej osolenej vode. Do plátkov kuracích rezňov zabaľte uvarenú špargľu, mäso spojte povrázkom a potrite olivovým olejom. Následne prudko orestujte na panvici a potom dopečte v rúre predhriatej na 180°C. Počas pečenia prepláchnite ryžu pod tečúcou vodou, osoľte a zohrejte na panvici. Premiešajte s nadrobno nakrájanou alebo sušenou bazalkou, ktorá dodá ryži vôňu a chuť.

ZDROJ: Monika Mičúchová

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
LifeStyle

Nezabudni…

Neviem, či je tento článok určený viac pre vás alebo pre mňa. Netajím sa tým, že tento môj lifestylový blog využívam na to, aby som