Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/8/a/8a7d0c67-b3c4-4a31-b87d-61c464593d7e/lavana.sk/web/wp-content/plugins/unyson/framework/includes/option-types/typography-v2/class-fw-option-type-typography-v2.php on line 148
Škoricové osie hniezda - LaVaNa.sk

Škoricové osie hniezda

 Škoricové osie hniezda

Škoricové osie hniezda © 2020, lavana.sk

Receptov na osie hniezda nájdete neúrekom, takže tým sa nebudeme zaťažovať, dáme si len pár dobrých rád.

Dnes som mala tzv. žravú náladu. Preventívne som sa zásobila ovocím (hrozno, pomaranče, čučoriedky), no ak vám niečo hovorí kolísavú hladina cukru, závislosť na cukre a ten index, čo sa spomína pri celozrnných potravinách, tak viete, že ani pri najlepšej vôli sladkým chuť na sladké nezaženiete dokonale.

Ak vás teda prekvapí chuť na škoricové osie hniezda alebo škoricový trhanec, tak cesto z 600 g múky vydá na cca 15-18 kusov. Viem, vyznie to úplne šialene, až sa vám do toho ani nebude chcieť, ale dajte si strop na 1/6, teda 100g múky. Vyjdú vám 2-3 hniezda, ktoré bohato stačia na zahnanie chute. Rovnako tak môžete pracovať s pomocníkmi na vyrovnanie hladiny cukru – do bežného receptu pridajte napr. tvaroh. Bielkoviny v ňom vás zasýtia a pomôžu stabilizovať hladinu cukru.

A keď sa už rozhodnete, že si doprajete osie hniezda, tak bez výčitiek ✌️

Čo o nás prezrádza chuť na škoricu?

Škorica patrí medzi potraviny, ktoré pomáhajú prehrievať organizmus. Okrem toho podporuje chuť do jedla (ako keby sme to v tomto prípade potrebovali), znižuje krvný tlak a zlepšuje trávenie. Pripisujú sa jej aj dezinfekčné a antibiotické účinky, preto by sme po nej mali siahnuť v období chrípok, kašľa či nachladnutia.

Okrem toho je škorica výborné afrodiziakum, zmierňuje menštruáciu a znižuje hladiny cukru a cholesterolu v krvi. Rovnako tak sa jej pripisujú účinky v oblasti znižovania krvného tlaku a zlepšovania trávenia.

Niekedy nemusíme úplne presne vedieť, čo nás trápi, ale naše chute nám vedia do veľkej miery napovedať. Niekedy máme chuť na sladké, inokedy na slané, niekedy na niektorú konkrétnu ingredienciu. Chuť na škoricu môže napríklad signalizovať, že telo vnútrorne bojuje s „malým vírusom“ a potrebuje len trochu pomôcť.