TEST: Proteínová pažítkovo-cibuľová omeleta

Do Vianoc času dosť. Alebo nie? No v každom prípade, ak nechcem Ježiškovi písať, že pod stromčekom nevyhnutne potrebujem nové oblečenie, tak už veľa času neostáva, aby som zaradila spiatočku a niečo so svojou váhou spravila.

Ďakujem KetoMixu, že ma v rámci našej spolupráce vybavili balíčkom rýchlych jedál, ktoré v aktuálnej pracovnej hektickej dobe prídu vhod, a že mi opäť pripomenuli, že na chudnutie je dôležitá vyvážená a pravidelná strava. Zároveň sa ospravedlňujem, že nepôjdem úplne presne podľa návodu. To hlavné sa však pokúsim aspoň ako tak dodržať – strava každé 3 hodiny, prevažne bielkovinové jedlá a k tomu každý deň 0,5-1 kg zeleniny.

Dnešný test – Proteínová pažítkovo-cibuľová omeleta

V prvom rade musím povedať, že jedlo zo skutočných surovín má svoju nezameniteľnú chuť a nech sa budete snažiť akokoľvek, pre mňa polotovary a „veci v prášku“ sa túto chuť snažia pripomenúť. Niekedy viac a niekedy menej úspešne. Ak k tomu pripočítame, že zároveň sa snažia zredukovať kalórie sacharidov a tukov (ktoré vo veľkej miery tvoria práve tú chuť tých reálnych potravín), tak je to úloha o to náročnejšia.

Vo svojich diétnych obdobiach skúšam rôzne variácie, takže poznám chuť omelety z reálnych bielkov (čisté bielka ee, jedno celé vajce a 2 bielka je lepšie, tri vajcia sú tri vajcia), bielkovinovej omelety v prášku z bielkov a teraz už aj proteínovej omelety s príchuťou pažítky a cibule od KetoMixu.

Ako na fotke vidíte, hneď na úvod som k tanieru priložila barbecue omáčku od GymBeam (v reále naozaj najlepšia zero verzia barbecue omáčky, akú som doteraz testovala). Nakoniec som ju však nepoužila, pretože chuť omelety bola „plná“. Ale pekne po poriadku.

Príprava jedla

Prišla som, nabrala vodu do šejkera, pridala prášok, zamiešala a vyliala na vyhriatu panvicu s trochou olivového oleja. Ako prvé som si všimla, že sa hmota správa tak, ako sa správajú reálne vajcia – narástla cca 1,5-2 cm do výšky, farba tiež zodpovedala skutočnej omelete. Čas tepelnej prípravy zhruba rovnaký.

Čo sa týka riadu použitého pri príprave, tak tam sme na tom trochu lepšie – nemusíme čistiť a krájať pažítku / cibuľku, jednoznačne menej zbierania potrebných surovín po kuchyni. Hoci tá moja má len pár metrov štvorcových, ale stačí 🙂

Omeleta bez problémov vyplní tanier na hlavné jedlo. Ak si k nej priložíte aj zeleninu, tak máte toho naozaj veľa, čo treba zjesť.

Chuť jedla

Ako som už naznačila, mala som určité očakávania. Tie sa však nenaplnili.

Obvykle veľa nesolím, takže pri fitness jedlách sa zvyčajne stretávam s tým, že dosoľujem (hoci to trochu kazí celý proces, viem). Pri tejto omelete to vôbec nebolo potrebné.

Pažítka a cibuľka napriek tomu, že prešli procesom sušenia doplnili chuť a keby som omeletu pripravila niekomu už ako hotové jedlo, že by nepoznal proces prípravy, tak by možno ani nezistil, že je z „prášku“.

Záver

Ak potrebujete schudnúť a viete sa nastaviť na tzv. proteínové dni, potom táto omeleta je úplne vhodná na doplnenie pestrosti jedálnička. Určite je fajn ju mať v zásobe, pretože ak dostanete „chuť na niečo slané“, tak je adekvátnou odpoveďou, ktorú, z môjho pohľadu, môžete dať aj po 17:00.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
LifeStyle